WATERPARELS

 

2016 Ellen Brouwers Oisterwijk

Opdrachtgever
Rabobank Hart van Brabant

Ontwerp
1- De opdracht was een 32 meter lang fotografisch beeld te ontwerpen voor achterwand begane grond hoofdlocatie Verwielstraat.De natuur en cultuur symboliseren het buitenleven van Boeren, Burgers en Tuinders- leden van de Rabobank- in dit panoramisch Brabantse Beeldverhaal. Zie de kip, het wespennest, de vruchten, de bloemen, de paarden etc.

‘De Haan kraait aan het begin van de werkzame dag, het Rad draait altijd door en het Varken blijft zich vetmesten’
Een moderne visie geïnspireerd op Jheronimus Bosch (1450-1516)

2 - In de bestuurskamer, fotografiek wand.  Dit ontwerp heeft als basis een collectie oude originele kasboeken. De foto laat zien dat de stof nog steeds niet is vergaan. We noemen deze wand; ‘Bouclé  de Bibliotheque’.
 

3 - Op de centrale balie, gebogen glaspanelen waarop het hartritme zichtbaar is. De Heartbeat klopt 24 uur en blijft dag en nacht zichtbaar.


 

4 - Oude munten afbeeldingen zijn op alle locaties zichtbaar. Een bank heeft zijn oorsprong te danken aan muntgeld. De kassier nam dit van de boeren in ontvangst en kon het daardoor weer uitlenen. Het ontwerp van deze collectie is ontstaan dankzij de medewerking van Dhr. R. van der Loo  en Heemkundekring de Kleine Meijerij.  Deze munten zijn ooit gevonden in Berkel-Enschot.